Tak Perlu Tumbuk Daun Inai, Hanya Balut Di Jari Sapu Minyak Angin. 30 Minit Dah Merah Cantik!



Kebiasaanya apabila nak pakai inai pada jari mengunakan daun ina akan diasingkan daunnya kemudian di tumbuk atau kisar. Untuk mendapatkan warna lebih merah akan tambah arang, nasi atau limau nipis. Itu petua yang sering digunakan. Nampak agak rumit tetapi itulah yang amalan yang dilakukan sebelum munculnya inai ‘ready made’.

Setelah kemunculan ini jenis segera ini, ramai yang menggunakannya kerana ia agak mudah namun ketahanan merahnya tidak lama seperti daun inai.

Namun, ada juga cara menarik untuk memakai inai dengan menggunakan daun serta minyak angin. Tidak perlu tumbuk atau kisar tapi balut sahaja di jari sert sapu minyak angin. Cara yang amat mudah dan cepat!
Selamat mencoba.

Belum ada Komentar untuk "Tak Perlu Tumbuk Daun Inai, Hanya Balut Di Jari Sapu Minyak Angin. 30 Minit Dah Merah Cantik!"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel